Karácsonykor tévedt el egy krokodil, keresi a gazdáját

Az egyméteres krokodil Melbourne egy külvárosi utcáján üldögélt, a rendőrség szerint egy udvarból kóborolt el.

MTI
2017. 12. 27. 9:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ausztrál rendőrség keresi annak a krokodilnak a gazdáját, amelyet karácsonykor találtak Melbourne egy külvárosában az utcán – számolt be róla szerdán a BBC News.

A rendőrök először azt hitték, a helybeliek csak egy nagyobbacska gyíkot láttak a városban sétálni, de amikor kiszálltak a helyszínre, egy méter hosszú édesvízi krokodillal találták szembe magukat, amely csöndben üldögélt egy külvárosi utcában.

A krokodil befogásához a rendőrök egy helyi kígyóbefogó segítségét kérték. A ragadozó megpróbált a közeli bokrok közé menekülni, de végül a farkánál fogva elkapták. Az állatot a vadvédelmi szolgálat gondjaira bízták.

A hatóságok szerint a krokodilt háziállatként tarthatta valaki az otthonában. Victoria államban engedélyezik a krokodiltartást, ha az állat hossza nem haladja meg a 2,5 métert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.