Katonák ezreit veti be a rendőrsztrájk miatt a brazil kormány

A szövetségi állam rendvédelmi szerveinek tagjai magasabb bért és jobb munkakörülményeket követelnek.

MTI
2017. 12. 29. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fegyveres erők 500 tagját mozgósították pénteken, hogy fenntartsák a rendet az állam fővárosában, Natalban és a második legnagyobb városban, Mossoróban – mondta a tárcavezető, aki szerint az elkövetkező két napban további 1500 katonát küldenek a térségbe.

A szövetségi állam rendvédelmi szerveinek tagjai magasabb bért és jobb munkakörülményeket követelnek maguknak. A brazil bíróságok a sztrájkot törvénytelennek minősítették és pénzbírságokat szabtak ki a szakszervezetekre.

A rendőrség munkabeszüntetése óta Natalban számos bankrablást és egyéb erőszakos bűncselekményt jelentettek. A százezer lakosra jutó 69,5 gyilkossággal Natal Brazília legveszélyesebb városának számít, világviszonylatban pedig a tizedik helyen áll.

A brazil gazdaság válsága miatt a rendőrség költségvetését is megkurtították, ami súlyosbította a biztonsági helyzetet a dél-amerikai országban. A kormány legutóbb júliusban küldött egy 8500 fős katonai kontingenst Rio de Janeiróba a rend biztosítására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.