Kétszáz síelő rekedt egy felvonóban a Francia-Alpokban

A kabinok 25 méter magasban függtek a levegőben. A mentés során helikopterekből szakemberek ereszkedtek rájuk.

MTI
2017. 12. 24. 20:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beszámolók szerint délután fél négykor akadt el az egyik gondola Chamrousse téli üdülőhelyen, Grenoble térségében, és emiatt a többi – mintegy 70 – sem tudott tovább haladni. A mentés két órán át tartott, senkinek nem lett baja. Kedvező volt az időjárás is. Mindannyian otthon vagy a szállásukon lehetnek szenteste – mondta a helyi idegenforgalmi iroda igazgatója a sajtónak.

Az üzemszünet okát még nem tudják. A felvonó gépezete 1650 méter tengerszint feletti magasságban akadt el. A kabinok 25 méter magasban függtek a levegőben. A mentés során helikopterekből szakemberek ereszkedtek a kabinokra, bementek a belsejükbe a tetőn lévő vészkijáraton át, és kötelek segítségével a földre engedték az utasokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.