Kigyulladt egy földgázkút a magyar határtól tíz kilométerre

Három megye tűzoltói küzdenek a lángokkal a Szatmár megyei Nagymajtényban.

MTI
2017. 12. 18. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kigyulladt egy földgázkút a Szatmár megyei Nagymajtényban (Moftinu Mare), három megye tűzoltói küzdenek a lángokkal a román–magyar államhatártól mintegy tíz kilométerre fekvő településen.

Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint hétfőn hajnalban csaptak fel a lángok a nagymajtényi földgázkútnál. A katasztrófavédelem (ISU) Szatmár megyei egységei hét tűzoltóautóval, egy létrás autóval és egy rohammentővel vonultak a helyszínre, ahol 34 tagú tűzoltócsapat látott neki az oltásnak. Az ISU szóvivője közölte: a tűznek tudomásuk szerint nincsenek áldozatai, és nem áll fenn annak a veszélye, hogy a több méter magas lángok átterjedjenek a közeli épületekre.

A Mediafax hírügynökség arról számolt be, hogy a szatmári tűzoltók a Máramaros és Bihar megyei tűzoltók részéről is támogatást kaptak. Biharból három, Máramarosból két tűzoltóegység érkezett Nagymajtényba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.