Közlekedési káoszt okoz Bécsben a sok kormányellenes tüntetés

Kilenc tüntetést jelentettek be a kormányalakítás miatt, 1500 rendőr lesz az utcákon.

MN
2017. 12. 18. 8:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilenc tüntetést jelentettek be hétfő délelőttre Bécs belvárosába, az új kormány beiktatása ellen – írja a Der Standard című lap. A kilencből nyolc demonstráció vonulásos lesz, ami annak ellenére közlekedési káoszt okozhat, hogy a rendőrség egy nagy területre, a Ballhausplatz, Hofburg, Minoritenplatz és Heldenplatz környékére tüntetési tilalmat vezetett be. 1500 rendőr áll készenlétben az osztrák fővárosban.

A tüntetések oka, hogy pénteken iktatják be az új osztrák kormányt: két hónappal az osztrák parlamenti választások után a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) koalícióra lép a választásokon harmadikként befutott, jobboldali populista Szabadságpárttal (FPÖ). Utóbbit szélsőjobboldali erőként tartják számon, sőt, sokak szerint egyenesen neonáci párt, annak ellenére, hogy az utóbbi időben sokat finomodtak a nézeteik: például ma már nem akarnak kilépni az EU-ból.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.