Lefejeztetett két magas rangú tisztet Kim Dzsongun

A késve végrehajtott atomtrobbantás lehetett a kivégzések egyik oka.

MN
2017. 12. 20. 14:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lefejeztette hadseregének két magas rangú tisztjét az észak-koreai diktátor – jelentette az ARD német közszolgálati televízió tokiói tudósítója japán és dél-koreai értesülések alapján. A történteket a brit The Independent is közreadta.

A két eset egyike egy kísérleti nukleáris teszt féléves késése miatt történt. A szeptemberben végrehajtott észak-koreai atomrobbantást ugyanis állítólag már az év elején végre kellett volna hajtani Kim Dzsongun eredeti parancsa szerint.

A másik áldozat állítólag Hvang tábornok, Kim Dzsongun eddigi legközelebbi tanácsadóinak egyike, akinek várható megbüntetéséről a kelet-ázsiai médiában az elmúlt hetekben már napvilágot láttak találgatások. A tisztet ugyanis, aki a diktátor sok fényképén is látható volt korábban, nemrég lefokozták.

A tokiói tudósító szerint a mostani lefejezések akár az észak-koreai vezetésen belüli hatalmi harcokra utalhatnak, vagy arra is, hogy Kim Dzsongun meg akarja nyirbálni a hadsereg hatalmát.

Ez egyébként nem az első eset, hogy az észak-koreai elnök katonai vezetőket végeztet ki, 2013-ban volt hasonlóra példa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.