Legalább 12 turista meghalt egy mexikói buszbalesetben

Amerikaiak és svédek is vannak az áldozatok között. A sofőr elmenekült.

MTI
2017. 12. 19. 21:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre ismeretlen okokból felborult egy busz Mexikó Quintana Roo szövetségi államában kedden, a balesetben legkevesebb tizenkét turista életét vesztette, és mintegy húszan megsérültek.

A turisták Mahahual kikötővárosból, ahová hajóval érkeztek, a 70 kilométerre fekvő chacchobéni indián romokhoz utaztak – közölték tisztségviselők.

Vicente Martín, Quintana Roo polgári védelmének szóvivője elmondta: a sérültek között hét amerikai és két svéd állampolgár van. Hozzáfűzte: a halottak állampolgárságát még nem sikerült megállapítaniuk.

Az El Universal című mexikói lap úgy tudja, az áldozatok között vannak kanadai, olasz és mexikói állampolgárok is.

A buszsofőr elmenekült a balesetet követően a helyszínről – jelentette az Excélsior című újság.

A baleset helyszínéről készült felvételeken látható, hogy a busz a kétsávos autóút mentén hever az oldalán, néhányan a túlélők közül körbejárkálnak, mások pedig az úttesten hevernek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.