Lemondott a brit kormány második embere, aki pornót nézett a laptopján

Damian Green egyike volt azoknak a képviselőknek, akik szexuális zaklatási vádak értek.

MN
2017. 12. 20. 21:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott posztjáról Damian Green, a brit miniszterelnök helyettese, miután a vizsgálat megállapította, hogy megsértette a kormánytagokra vonatkozó szabályokat – közölte a BBC. Green a First Secretary of State címet viselte – ami magyarul első államtitkárt jelent –, és a gyakorlatban a kormány második embere. Theresa May „mély szomorúsággal” reagált a döntésre.

A jelentés szerint Green „helytelen és félrevezető” kijelentéseket tett, amikor azt vizsgálták, valóban pornót töltött-e le 2008-ban a hivatali számítógépére. Az államtitkár ugyanis azt állította a vizsgálat során, hogy nem volt tudomása a pornográf videókról, vagyis hazudott. Lemondó nyilatkozatában Green sajnálatát fejezte ki emiatt, és azt írta, valóban „lehetett volna egyértelműbb”.

Green egyike volt azoknak a képviselőknek, akiket szexuális zaklatási vádak értek, egyebek mellett azért, mert futólag hozzáért egy fiatal aktivista térdéhez. Azt is vizsgálták ugyanakkor, hogy valóban kéretlen üzenetet küldött-e Kate Maltby újságírónak 2015-ben. Az államtitkár ezt tagadta, de a vizsgálat hihetőnek találta a történetet, mivel voltak olyanok, akik tanúsították, hogy tudtak az üzenetről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.