Leszámolás: autópályahidakra felakasztva találtak hat holttestet

A mexikói drogkartellek ezúttal olyan területen tették közszemlére áldozataikat, ahol eddig nem szokták.

MN
2017. 12. 22. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár szerdai hír, de most kapott komolyabb nyilvánosságot az a mexikói leszámolási ügy, amelynek során hat embert találtak felakasztva Kalifornia északkeleti részén egy autópálya-szakasz több hídján. Az elhunytak kiléte egyelőre nem ismeretes, de szinte biztos, hogy valamelyik helyi drogkartell végzett velük. A Telesurtv.net portál azt írja, a holttestek mellett üzeneteket is találtak, de a hatóságok nem közölték, mit tartalmaznak.

A térség kormányzója, Carlos Mendoza Davis diplomatikusan annyit mondott, elítéli a mostani gyilkosságokat, ahogy minden erőszakos bűncselekményt. A kartellek eddig nem a turisták által sűrűn látogatott térségben követték el az ehhez hasonló leszámolásokat, márpedig Baja California Sur ilyen területnek számít.

A térségben viszonylag csekélynek mondható eddig az áldozatok száma a drogháború során: „csupán” néhány százra rúg, miközben az utóbbi tíz évben Mexikó-szerte több mint kétszázezer embert gyilkoltak már meg.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.