Letartóztattak Moszkvában egy kémkedéssel gyanúsított norvégot

Állítólag a haditengerészetre vonatkozó titkos dokumentumokat vett át egy orosz állampolgártól.

MTI
2017. 12. 19. 9:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elrendelte egy moszkvai bíróság egy kémkedéssel gyanúsított norvég állampolgár letartóztatását – közölték kedden orosz hírügynökségek. Frode Berget az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vette őrizetbe, amikor az orosz haditengerészetre vonatkozó titkos dokumentumokat vett át egy orosz állampolgártól, Alekszej Zsitnyuktól. Zsitnyukot hazaárulás címén letartóztatták.

A bírósági döntés még december 6-án született, és február 5-ig hatályos. Berg védői megfellebbezték az ítéletet, de a tárgyalás napját még nem tűzték ki a moszkvai városi bíróságon.

A Roszbalt orosz hírügynökség értesülése szerint Berg nem csak a norvég kémszolgálatnak dolgozott, mert a tőle származó információk eljutottak az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséghez (CIA) is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.