Lovaggá üthetik Ringo Starrt

A Beatles egykori dobosa is rajta van az angol királynő újévi lovaggá ütési listáján.

MN
2017. 12. 24. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ringo Starr, a legendás Beatles egykori dobosa is rajta van az angol királynő újévi lovaggá ütési listáján – írja az index.hu a brit sajtóra hivatkozva. A 77 éves zenész a zenekar többi tagjával együtt 1965-ben kapta meg a MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire) címet, ami a lovagi címhez vezető lépcső első foka. Most, 53 évvel később végre lovaggá üti a királynő, ahogyan a Beatles másik, még élő tagja, Paul McCartney is megkapta a Sir megszólítást. 

A lap szerint mivel McCartney-t már 20 éve lovaggá ütötték, a rajongók folyamatosan követelték Ringo kinevezését is, egészen eddig hiába. A lapok szerint most McCartney szólt pár jó szót az érdekében a királynőnél.

Az egykori dobos ezzel belép a lovaggá ütött angol popsztárok szűk elitklubjába, McCartney, Mick Jagger és Elton John mellé. (A lovagi címet visszautasító zenészek listája még szűkebb, David Bowie-ból áll.) A lovagi cím alatti legmagasabb elismeréssel, a CBE-vel (Commander of the Order of the British Empire) rendelkezik többek között Annie Lenox, Rod Stewart, Eric Clapton, Sting és Robert Plant.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.