Meglepő, de New York egyre biztonságosabb

Javulnak a statisztikák, például egyre alacsonyabb a gyilkosságok száma.

MTI
2017. 12. 21. 17:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

New York városában rendkívüli mértékben csökkent a gyilkosságok száma – közölte az AP hírügynökségnek adott interjújában a város rendőrfőnöke. James O’Neill emlékeztetett arra: a csaknem kilencmillió lelket számláló metropoliszban az idén 278 gyilkosságot követtek el, 14 százalékkal kevesebbet, mint tavaly.

„Jelentős változásról van szó” – fogalmazott a rendőrfőnök, aki hozzátette, hogy New Yorkban ma már nem követnek el több bűncselekményt, mint például Wyomingban, Montanában vagy éppenséggel Dél-Dakotában.

Elemzők szerint az óriásvárosban évek óta folyamatosan érzékelhető a bűncselekmények arányának csökkenése, az idén azonban markáns és látványos a változás, még az erőszak fészkének tartott Brooklynban is. Egyedül Brooklynban az idén 11 gyilkosságot követtek el, míg tavaly 23, 1993-ban pedig 126 gyilkosságot regisztráltak.

Az üdvös változásokat szakemberek annak tulajdonítják, hogy több negyedben speciális egységeket állítottak fel, és általában megnövelték a járőröző rendőrök számát. Jobb az együttműködés a negyedekben szolgálatot teljesítő rendőrök között is.

New York városával szemben például Baltimore-ban, Chicagóban vagy a négymilliós Los Angelesben nem sikerült javítani a bűnözés arányán. A marylandi Baltimore-ban december elejéig 324 gyilkosságot követtek el, Chicagóban december 17-ig 620 gyilkosságot regisztráltak, míg Los Angelesben december 16-ig 271 volt a gyilkosságok száma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.