Megpróbált behatolni egy brit katonai bázisra egy férfi

A férfit elfogták, egyelőre nem vonták be a terrorelhárítást a vizsgálatba.

MTI
2017. 12. 18. 17:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy férfi megpróbált behatolni egy brit légi támaszpontra, amelyet az amerikai hadsereg használ. Az amerikai katonák lövéseket adtak le, hogy feltartóztassák.

Az incidens a Londontól 124 kilométerre északkeletre, a Suffolk megyében lévő Mildenhall légi támaszpontnál történt.

„Amerikai katonák lövéseket adtak le, és elfogtak egy férfit horzsolásokkal és zúzódásokkal, majd őrizetbe helyezték” – áll a suffolki rendőrség szűkszavú közleményében, amely szerint senki másnak nem esett baja.

Az incidens után a bázist másfél órára lezárták.

Egy névtelenül nyilatkozó biztonsági illetékes azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy a brit hatóságok a nyomozás mostani szakaszában nem kezelik terrorgyanús esetként az incidenst, a suffolki rendőrség foglalkozik vele, és terrorellenes szakértőket nem vontak be.

A Mildenhall bázison 3100 amerikai katona teljesít szolgálatot. A támaszponton amerikai és NATO-gépeket töltenek fel üzemanyaggal.

Tavaly egy brit bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egy iszlamista szélsőségest, Junead Khant, aki előző évben áruszállítónak adva ki magát felderítési tevékenységet folytatott Mildenhallon és két másik bázison. Az ítélet szerint a férfi amerikai katonákat akart meggyilkolni közúti balesetet okozva gépkocsival, majd késsel és feltehetőleg házi készítésű pokolgéppel akart rájuk támadni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.