Moszkva légvédelmi rakétarendszert ad el 2,5 milliárd dollárért Ankarának

Törökország az első NATO-tagállam, amely SZ–400-asokat vásárol.

MTI
2017. 12. 27. 9:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két és fél milliárd dollárba kerül az SZ–400-as típusú légvédelmi rakétarendszernek az a négy ütege, amelyet Oroszország elad Törökországnak – jelentette ki Szergej Csemezov, a fejlett technológiájú termékek exportjára szakosodott Rosztek orosz állami vállalat vezérigazgatója a Kommerszant gazdasági napilap szerda számában megjelent nyilatkozatában. Csemezov kiemelte, hogy Törökország az első NATO-tagállam, amely SZ–400-asokat vásárol. Elmondta, hogy az első szállításokat 2020 márciusára tervezik.

Beszámolója szerint a befejezésükhöz közelednek az orosz légvédelmi rakétarendszer Szaúd-Arábiának történő eladásáról folytatott tárgyalások. Moszkva nagy figyelmet fordít a Közel-Kelettel folytatott együttműködésre és közös projektek megvalósításán dolgozik a Perzsa-öböl több országával. Recep Tayyip Erdogan török elnök szeptember 12-én jelentette be, hogy Ankara szerződést kötött Moszkvával az SZ–400-as rendszerek megvásárlásáról, és már ki is fizette az előleget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.