Öngyilkos lett a szexuális zaklatással vádolt amerikai politikus

A Kentucky állambeli republikánus törvényhozó pisztollyal vetett véget életének.

Kovacsik Ágnes
2017. 12. 14. 5:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öngyilkos lett csütörtökre virradóra a szexuális zaklatásával vádolt Dan Johnson republikánus párti Kentucky állambeli törvényhozó – írja a BBC News.

Az 57 éves konzervatív republikánus lelkész pisztollyal vetett véget életének, miután megállt autójával a Kentucky állambeli Mount Washington város egyik hídján.

Johnson öngyilkossága előtt a sajtó arról cikkezett, hogy egy nő azzal vádolta meg, hogy otthona alagsorában 2013-ban, tizenévesként szexuálisan zaklatta. Johnson mindvégig tagadta ezt. A vád szerinte a konzervatív republikánusok ellen irányuló átfogó stratégia része volt.

Nem sokkal halála előtt a Facebookon azt írta: tizenhat éve poszttraumás sokk szindrómában szenved, olyan betegségben, amely az élet rovására megy. „A betegség győzedelmeskedett, az én otthonom a mennyekben van” – fogalmazott Johnson, a posztot időközben már eltávolították.

A politikus közmegbotránkozást keltő Facebook-bejegyzéseiről volt ismert, amelyekben egyebek mellett majomhoz hasonlította Barack Obama korábbi elnököt és feleségét, Michelle-t.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.