Összeütközött két vonat Bécs közelében

A legfrissebb hírek szerint tizenöt ember megsérült.

MN
2017. 12. 22. 18:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többen megsérültek, amikor két vonat összeütközött Bécs közelében – közölte osztrák médiabeszámolókra hivatkozva az AFP.

A balesetben két vagon felborult, a helyszínre mentőhelikoptereket is küldtek.

A szerencsétlenség a Bécs elővárosának számító Klosterneuburg határában, a Kritzendorf vasútállomáson történt. Norbert Hofer közlekedési miniszter az APA hírügynökséggel közölte: négy közepesen súlyos és négy könnyű sérültről tudnak, halálos áldozat nincs. Hofer szerint előzetes értékelések szerint emberi, nem pedig technikai hibára vezethető vissza a baleset – írja az MTI.

Franz Resperger, az alsó-ausztriai tűzoltó-parancsnokság szóvivője 15 sérültről számolt be, akik közül többen fejsérülést szenvedtek. Mint mondta, a mentőalakulatok nagy erőkkel érkeztek ki a helyszínre. A tűzoltóság a felboruló vasúti kocsikból mentette ki a bennrekedő, de nem beszoruló utasokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.