Pénzbüntetésre ítélték a gyalázkodó és uszító szlovák képviselőt

Mazurek az emberi jogi, nemzeti kisebbségi és nemek közötti egyenlőség bizottságának tagjaként szerepelt.

MN
2017. 12. 20. 20:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Faji, nemzetiségi, etnikai hovatartozás, illetve meggyőződés miatti gyalázkodás és gyűlöletkeltés ügyében ötezer euró (mintegy másfél millió forint) pénzbüntetésre ítélte a besztercebányai Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) a Marian Kotleba-féle, szélsőjobboldali Néppárt – Mi Szlovákiánk (LSNS) parlamenti képviselőjét, Milan Mazureket – írja az Új Szó című pozsonyi lap.

Mazureket tavaly októberben egy rádióműsorban a cigány kisebbséget, a menekülteket, az arabokat és az iszlám vallást gyalázta, vitapartnere nem volt, a műsorvezető pedig nem reagált dehonesztáló mondataira. A politikus kijelentéseivel előbb a zsolnai rendőrség kezdett foglalkozni, majd januárban a nemzeti nyomozóhivatal, a NAKA indított ellene büntetőeljárást. A rádiót a műsor miatt még korábban tizenötezer euróra büntették.

Milan Mazurek a rádióban parlamenti képviselőként és az emberi jogi, nemzeti kisebbségi és nemek közötti egyenlőség bizottságának tagjaként szerepelt. Az ítéletre úgy reagált: az egész abszurd, és csak azért akarják elítélni, mert igazat mondott az „aszociális elemekről, akik parazita életmódot választottak, és élősködnek a szociális rendszeren”. Az egész eljárás egyedüli célja szerinte, hogy megfélemlítsék őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.