Pokolgépes támadó ejtett túszokat egy ukrajnai postahivatalban

Kilenc felnőtt és két gyermek tartózkodott az épületben. A túszejtőt letartóztatták.

MN
2017. 12. 30. 15:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túszokat ejtett egy harkivi postahivatalban egy férfi, akinél a rendőrség szerint pokolgép volt – jelentette szombaton a 112 nevű ukrán hírcsatorna a rendőrségre hivatkozva.

Oleh Beh harkivi rendőrfőnök arról számolt be, hogy kilenc felnőtt és két gyerek volt a túszejtővel az épületben. „Nem tudjuk, mik a követelései” – mondta el a 112-nek Jaroszlav Trakalo rendőrségi szóvivő, és arra is kitért, hogy a férfi maga mondta, hogy robbanóanyag van nála, és nem fél használni.

A The Independent beszámolója szerint Oleh Beh később közölte: próbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy kommunikáljanak a túszejtővel, és kiszabaduljanak az emberek. A postahivatal környékét lezárták.

Később a Time az AP hírügynökségre hivatkozva azt írta, hogy a postahivatalból mindenki kiszabadult, a túszejtőt pedig letartóztatták. A rendőrfőnök közölte, hogy az eset során senki sem sérült meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.