Putyin: Az amerikai döntés még instabilabbá teszi a közel-keleti helyzetet

A washingtoni lépés akadályozza a felek közötti békefolyamatot – mondta az orosz elnök.

MTI
2017. 12. 11. 21:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még instabilabbá teszi a közel-keleti helyzetet, hogy Donald Trump amerikai elnök múlt szerdán Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosának – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn Ankarában a Recep Tayyip Erdogan török államfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Putyin kifejtette: Jeruzsálem kérdését a zsidó államnak és a palesztinoknak közvetlen kapcsolatfelvétel útján kéne megoldania. Egyúttal rámutatott, hogy a washingtoni lépés akadályozza a felek közötti békefolyamatot.

Erdogan kiemelte: a hétvégi tiltakozásokban az izraeli rendőrség négy palesztint ölt meg. A zsidó állam „olajat önt a tűzre” – fogalmazott a török elnök. „Senki nem hagyhatja figyelmen kívül ezeket a gyilkosságokat” – hangoztatta.

Putyin és Erdogan hétfő esti ankarai tárgyalásának egyik fő témája Jeruzsálem státusának ügye volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.