Putyin figyeltetné a külföldi vállalatok internetes aktivitását

Az orosz elnök azt szeretné tudni, hogy ezek a cégek a választás előtt hogyan hatnak a belpolitikára.

MN
2017. 12. 25. 20:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai csapatok jelenléte nélkül Afganisztánban sokkal rosszabb lenne a helyzet – ismerte el az orosz elnök hétfőn.

Vlagyimir Putyin a szövetségi törvényhozás két házának vezetőségével tartott találkozóján az MTI szerint azt mondta, hogy valóban súlyosbodott a terrorfenyegetés Afganisztánban, ez így igaz, és csak rosszabbodik. Amennyiben azonban nem lenne ott az Egyesült Államok, valószínű, még rosszabb lenne. Szerinte bár Moszkva és Washington viszonya nem egyszerű, az afgán helyzetet tárgyilagosan kell megítélni.

Az államfő egyben felvetette, figyelmesen elemezzék, hogy milyen tevékenységet folytatnak külföldi vállalatok a közösségi hálózatokon az orosz elnökválasztási kampány idején. Putyin nem pontosította, milyen vállalatokra vonatkozna ez a megfigyelés.

Semmi esetre sem szabad korlátoznunk az internet szabadságát, de figyelemmel kell kísérnünk, hogyan viselkednek bizonyos vállalatok az interneten, a közösségi hálózatokban, s milyen mértékű összefonódásuk a belpolitikai életünkkel – tette hozzá az elnök. Egyben azt is felvetette, hogy akár a médiával kapcsolatos törvényeket is szigorítani lehetne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.