Putyin tiszteleten alapuló együttműködést kért Trumptól újévi üdvözletében

Bassár el-Aszad szíriai elnöknek is üzent az orosz elnök.

MTI
2017. 12. 30. 14:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az építő jellegű orosz–amerikai párbeszédre különösen szükség van a világ stratégiai stabilitásának megerősítéséhez és a globális fenyegetésekre adandó optimális válasz megtalálásához” – olvasható Putyin levelében. Az orosz elnök más országok vezetőinek is küldött újévi üdvözletet, amelyekben hasonló mondatok szerepeltek, mint a Trumpnak írt levélben.

Az Oroszország és az Egyesült Államok közötti viszony a hidegháború óta a legrosszabb állapotba került akkor, amikor Oroszország 2014-ben annektálta a Krímet, és ezt súlyosbítja az a vád, hogy Moszkva beleavatkozott a tavalyi amerikai elnökválasztásba – jegyezte meg az AP hírügynökség.

Bassár el-Aszadnak azt ígérte az orosz államfő, hogy Moszkva segíti a politikai rendezés folyamatát és a nemzetgazdaság helyreállítását is Szíriában.

Putyin december elején elrendelte az orosz erők nagy részének kivonását Szíriából, de hozzátette, hogy tartósan fenntartják a hmejmími orosz légi- és a tartúszi haditengerészeti támaszpontot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.