Robbantás történt egy hamburgi vasútállomáson, sebesültek nincsenek

Egy ismeretlen férfi a peronon hagyott egy műanyag zacskót, benne egy robbanószerkezettel, majd távozott.

MN
2017. 12. 17. 20:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbantás történt a németországi Hamburgban vasárnap a városi gyorsvasút (S-Bahn) egy állomásán, sebesültek nincsenek – jelentette a Bild című német lap az online kiadásában. A hamburgi rendőrség Twitter-oldalán közölt információk szerint a Veddel nevű állomáson egy ismeretlen férfi a peronon hagyott egy műanyag zacskót, benne egy robbanószerkezettel, majd távozott. Nem sokkal később a szerkezet működésbe lépett, „kisebb detonációt” okozott, ám azt még vizsgálják, hogy a szétszóródott csavarok és más apró, hegyes tárgyak a szerkezetből származnak-e.

A robbanásban megsérült egy szélfogó több üvegtáblája. A rendőrségnek egy gyanús személyről vannak értesülései, a nyomozás még tart, nagy erőkkel keresik az elkövetőt. Az állomást lezárták. Az ügyet magához vonta a hamburgi rendőrség államvédelmi osztálya – írta a Bild.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.