Sokan vettek részt a katalán választáson

A két évvel ezelőtti szavazásnál is magasabb a részvételi arány a katalán parlamenti választásokon.

MTI
2017. 12. 21. 17:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Urnazárás előtt két órával 68,3 százalékos volt a részvételi arány a katalán parlamenti választáson, ez magasabb, mint a két évvel ezelőtti szavazáson volt – közölte barcelonai sajtótájékoztatóján Juan Antonio Puigserver, a spanyol belügyminisztérium megbízottja. A hivatalos adatok szerint a részvételi arány 5 százalékkal haladta meg a 2015-ös arányt, amikor reggel 9 és 18 óra között a választásra jogosultak 63,1 százaléka adta le szavazatát. A közvélemény-kutatások a mostani választáson rekordmagas, 80-82 százalékos részvételt valószínűsítettek, szemben a két évvel ezelőtti 75 százalékkal. A voksolás a beszámolók szerint továbbra is békésen és zavartalanul zajlik. A szavazóhelyiségek hivatalosan 20 óráig tartanak nyitva Katalóniában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.