Szentpétervári robbantás: elfogták a gyanúsítottat

Úgy vélik, a férfi egyedül tervelte ki és hajtotta végre a merényletet.

MN
2017. 12. 30. 15:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet csak annyit közölt, hogy a bűncselekményt az őrizetbe vett férfi minden valószínűség szerint egyedül tervelte ki és hajtotta végre. Az Interfaksz hírügynökség értesülései szerint a gyanúsított egy harmincöt éves helyi férfi, Dmitrij Lukjanyenko, a „nacionalista és okkultista” New Age mozgalom követője. A hírügynökség informátora szerint Lukjanyenko kábítószer-fogyasztó. További részleteket nem árult el – írja az MTI.

A Szentpétervár Gigant Holl nevű bevásárlóközpontjának csomagmegőrzőjénél végrehajtott merényletben tizennyolc ember sérült meg. Az incidens idején több ezren tartózkodtak a bevásárlóközpontban. Vlagyimir Putyin orosz elnök terrortámadásnak minősítette a történteket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.