Több mint 130 halálos áldozatot követelt egy trópusi vihar a Fülöp-szigeteken

A Tembin áradásokat és földcsuszamlásokat okozott. Sok embert eltűntként tartanak nyilván.

MN
2017. 12. 23. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfrissebb jelentések szerint több mint 130 halálos áldozata van a Tembin nevű trópusi viharnak a Fülöp-szigeteken, 80 embert pedig eltűntként tartanak nyilván – írja az MTI.

A több mint hétezer szigetből álló országot pénteken elérő vihar áradásokat és földcsuszamlásokat okozott. Az MTI összefoglalója szerint a helyzet a legfőbb déli szigeten, Mindanaón a legsúlyosabb.

A The Guardian azt írja, a vihar hétfőn hagyhatja el a Fülöp-szigeteket. Katonák, rendőrök és önkéntesek is dolgoznak az eltűntek felkutatásán.

A múlt héten is pusztított egy trópusi vihar a Fülöp-szigeteken, a Kai-Tak: ötvennégy halálos áldozata volt. Az ítéletidő több településen hidakat, utakat és elektromos vezetékeket is megrongált.

Az országot sújtó egyik legsúlyosabb vihar az utóbbi évtizedekben azonban a Hajan „szupertájfun” volt, amelynek pusztítása 2013 novemberében több mint 7300 halálos áldozatot követelt, és egész városok semmisültek meg. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.