Tömegverekedés tört ki egy menekülttáborban Leszbosz szigetén

Tíz sérültet, köztük két várandós nőt és egy gyereket a helyi kórházba kellett szállítani.

MTI
2017. 12. 20. 12:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz sérültet, köztük két várandós nőt és egy gyereket a helyi kórházba kellett szállítani – idézte a DPA német hírügynökség szerdán a Lesvosnews.gr helyi online lap híradását.

Egyelőre ismeretlen okokból került összetűzésbe kedd este egy afgánokból és egy szírekből álló csoport. A menekülttábor több helyén lángra kaptak a sátrak, a tűzoltóság és a biztonsági rendőrség pedig nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, hogy ellenőrzése alá vonja a helyzetet.

Bár a görög kormány decemberben már több mint 1650 menekültet és bevándorlót a kontinensre szállított, a Leszbosz és Híosz szigetén lévő táborok továbbra is súlyosan túltelítettek.

A Moria táborban a hivatalos adatok szerint 5500-an élnek, holott csak 2330 főnek van hely. A legtöbben hónapok óta várnak menekültkérelmük elbírálására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.