Törökország sebesültek kimenekítését tervezi Damaszkusz elővárosaiból

A szíriai kormány több száz embertől tagadta meg az engedélyt, hogy eljusson a közeli kórházakba.

MTI
2017. 12. 24. 15:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ankarai kormány azon munkálkodik, hogy Oroszországgal együttműködve kimenekítsen mintegy ötszáz sebesültet a szíriai főváros, Damaszkusz felkelők által ellenőrzött elővárosi térségéből, Kelet-Gútából – jelentette be vasárnap a török államfő.

Recep Tayyip Erdogan újságíróknak elmondta, hogy a Kelet-Gúta térségéből evakuálandó, humanitárius és egészségügyi ellátást igénylő sebesültek között 170 nő és gyerek van.

A szíriai kormány több száz embertől tagadta meg az engedélyt, hogy eljusson a közeli kórházakba. Kelet-Gúta településein mintegy négyszázezer ember tartózkodik.

Erdogan közölte, hogy a kérdést nemrég telefonon megvitatta Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Hozzátette, szeretnék ezeket az embereket Kelet-Gútából elszállítani, orvosi ellátásban részesíteni és gondjukat viselni Törökországban.

Törökország a szíriai ellenzék vezető támogatója, míg Oroszország Szíria elnökének, Bassár el-Aszadnak szövetségese.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.