Trump nagykövete tagadott, majd ezt is letagadta

Pete Hoekstra következetesen meghazudtolja a saját korábbi szavait.

Lakner Dávid
2017. 12. 22. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump amszterdami nagykövete előbb álhírnek (fake news) nevezte, hogy korábban holland no-go zónákról beszélt volna, majd letagadta, hogy a fake news kifejezést használta volna – derült ki a The Guardian cikkéből

Az Amerikai Egyesült Államok Hollandiába akkreditált nagykövetét a Nieuwsuur kérdezte egy korábbi interjújáról. Ebben Pete Hoekstra arról beszélt, hogy Hollandiában no-go zónák vannak, és politikusokat, illetve autókat gyújtanak fel szerte az országban. „Nem mondtam ilyet. Ez lényegében egy valótlan állítás. Mi álhírnek neveznénk” – felelte a nagykövet. Ezek után lejátszottak neki egy videót, amelyben arról beszélt: az iszlamista mozgalom kaotikus állapotokat teremtett Európában. „Káoszt Hollandiában, ahol autókat és politikusokat gyújtanak fel És igen, vannak Hollandiában no-go zónák” – mondta a videóban Hoekstra.

Mindezek után az interjút készítő Wouter Zwartnak azt felelte a nagykövet, hogy nem is használta az álhír kifejezést. „Nem neveztem mindezt álhírnek. Nem használtam ma ezeket a szavakat. Nem gondolom, hogy ezt tettem volna” – jelentette ki. 

Hoekstra egyébként a holland Groningenben született, és republikánus kongresszusi képviselő volt Michiganben 1993 és 2011 között. Ez alatt az idő alatt két évig volt a nemzetbiztonsági bizottság vezetője is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.