Tűz ütött ki egy bevásárlóközpontban, többtucatnyian meghalhattak

Akár 37-en is meghalhattak a Fülöp-szigeteki Davaóban.

MTI
2017. 12. 24. 7:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz volt szombaton egy bevásárlóközpontban a Fülöp-szigeteki Davaóban, a város polgármester-helyettese szerint félő, hogy akár 37-en is meghaltak.

A tisztségviselő a létesítmény tűzvédelmi felelősét idézte egy Facebook-bejegyzésben, és eszerint szinte biztos, hogy 37 ember nem élte túl a tűzvészt. Legtöbbjük egy folyamatosan működő telefonos ügyfélszolgálat alkalmazottja. Irodájuk a négyemeletes épület legfelső szintjén volt.

 

A tűz szombat reggel ütött ki a bevásárlóközpont harmadik emeletén, ahol egy textil-, műanyag- és faárukat értékesítő üzlet van. A tűz nagyon gyorsan elterjedt, és sokára sikerült csak eloltani – közölte egy rendőrségi tisztségviselő.

Ezzel egy időben bejelentették a Fülöp-szigeteken, hogy a Tembin nevű trópusi viharnak – amely az ország déli részén pusztít – már csaknem 200 halálos áldozata van. Már mintegy 70 ezer embernek kellett elhagynia otthonát a vihar miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.