Tűz ütött ki egy dél-koreai fitneszközpontban, 28-an égtek bent

A halálos áldozatok többsége a szaunában volt, amikor felcsaptak a lángok.

MN
2017. 12. 21. 12:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki csütörtökön a dél-koreai Csecshon város egyik fitneszközpontjában. Legalább huszonnyolcan vesztették életüket, a halálos áldozatok többsége a tűzeset idején a szaunában volt – írja a Reuters.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint eddig annyit tudni, hogy tizenkét nő és három férfi vesztette életét. Tizenhárom holttest esetében egyelőre nem tudták megállapítani az áldozat nemét.

Az MTI összefoglalója szerint legalább kéttucatnyian megsérültek. A nyolcemeletes épületben a fitnesztermen és a szaunán kívül éttermek is voltak. Több embert kórházba szállítottak füstmérgezés gyanújával, de életük nincs veszélyben. A hatóságok elmondása szerint a halálos áldozatok száma növekedhet.

A tűz az épület alagsorában parkoló egyik autóban ütött ki és terjedt tovább. Mintegy húsz embert menekítettek ki az épület tetejéről, ahová a tűz elől menekültek. Csaknem félszáz tűzoltóautó és -berendezés, illetve két tűzoltó-helikopter vett részt a lángok oltásában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.