Újabb erős földrengés rázta meg Iránt

Eddig csak anyagi károkról érkeztek jelentések. Több utat is eltorlaszoltak a romok.

MN
2017. 12. 01. 5:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai földtani intézet jelentése szerint a rengés 6-os erősségű volt, epicentruma 10 kilométeres mélységben volt Kermán város közelében. Néhány perccel később egy kisebb és mélyebben keletkezett földrengés követte – írja az MTI.

A rengéseknek az első beszámolók szerint nincsenek halálos áldozataik, anyagi károkról viszont már érkeztek jelentések. Az iráni média a helyi hatóságokat idézve arról is beszámolt, hogy néhány utat eltorlaszoltak a földmozgás miatt keletkezett romok, így egyes településeket nehézzé vált megközelíteni.

Korábban 6,3-es földrengésről érkeztek jelentések.

Irán északnyugati részén nem egészen három héttel ezelőtt ötszáznál is több emberéletet követelt egy 7,3-es erősségű földrengés. A természeti katasztrófa az iraki határhoz közel fekvő, hegyvidéki Kermánsáh tartományt sújtotta leginkább. Irakban elsősorban az északi, kurdok lakta régiót érintette a rengés, Darbandihán, Halabdzsa, Erbíl és Duhok városból jelentették a legnagyobb károkat.

Péntek reggel Pápua Új-Guinea térségében, a tengerpartnál is volt egy szintén 6-os erősségű földrengés. Egyelőre onnan sem érkeztek jelentések áldozatokról vagy jelentős károkról, és szökőárriadót sem rendeltek el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.