Újabb földrengés történt Teherán környékén, áldozatok

A szerdai földrengés a december 20-i, 5,2-es erősségű földmozgás egyik utórengése volt.

MTI
2017. 12. 27. 8:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ember meghalt, legalább ötvenhatan könnyebben megsérültek egy 4,2-es erősségű földrengésben Teherántól 50 kilométerre nyugatra szerdán – jelentette az IRNA iráni állami hírügynökség. Az emberek többsége a házából kimenekülve sérült meg, ellátás után hazaengedték őket. A halálos áldozattal infarktus végzett.

A szerdai földrengés a december 20-i, 5,2-es erősségű földmozgás egyik utórengése volt, amelyben ketten haltak meg. A földmozgást Teheránban is lehetett érezni, ahol sokan töltötték az éjszakát az utcán, autóban, sportlétesítményekben és más épületekben berendezett ideiglenes menedékhelyeken.

Irán nagy törésvonalak mentén fekszik. Novemberben egy 7,2-es erősségű földmozgásban több mint hatszázan haltak meg az ország nyugati részén. 2003-ban egy 6,6-es erősségű földrengés romba döntötte Bam történelmi városát, és 26 ezer ember halálát okozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.