Újabb földrengés volt Iránban

Egy ember meghalt, kilencvenheten megsérültek.

MTI
2017. 12. 21. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A földrengés epicentruma a Teherántól mintegy 40 kilométerre fekvő Malardban volt. Az 5,2-es erősségű földmozgást bő tucatnyi utórengés követte.

A halálos áldozat egy nő, aki a feltételezések szerint éppen gépkocsit vezetett, amikor nagy sziklatömbök zuhantak az autójára – jelentette az ISNA iráni hírügynökség.

A teheráni lakosok pánikszerűen rohantak ki házukból, médiaértesülések szerint eközben történtek a sérülések. Több százezren töltötték az éjszakát az utcákon, újabb nagy erejű földrengéstől tartva. A hatóságok szerint a földrengés nem okozott károkat.

Irán nagy törésvonalak mentén fekszik. A földrengésveszély Damoklész kardjaként függ a közel 8,5 millió teheráni lakos feje felett. Novemberben egy 7,2-es erősségű földmozgásban több mint hatszázan haltak meg az ország nyugati részén. 2003-ban egy 6,6-es erősségű földrengés romba döntötte Bam történelmi városát, és huszonhatezer ember halálát okozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.