Végső győzelmet jósolnak Putyinnak az elnökválasztáson

Az Egységes Oroszország Vlagyimir Putyin végső győzelmére számít a márciusi választáson – közölte Dmitrij Medvegyev pártelnök.

MN
2017. 12. 23. 13:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egységes Oroszország Vlagyimir Putyin elnök végső győzelmére számít a 2018. márciusi elnökválasztáson – közölte Dmitrij Medvegyev pártelnök, miniszterelnök. Medvegyev kijelentette: pártja üdvözli, hogy Putyin egyéni jelöltként indul a jövő évi választáson.

„Mint felelős politikai erő megértjük, hogy a jelen helyzetben Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinnak a párton kívüli állampolgárok legszélesebb rétegeire kell támaszkodnia” – mondta a kormányfő.

A párt éves kongresszusán Medvegyev hangsúlyozta: a párt minden lehetséges támogatást megad Putyinnak most és a jövőben is.

„Az Egységes Oroszország alkotmányos többséggel bír a parlament alsóházában, meggyőző többsége van a regionális parlamentekben, és túlnyomó többsége van a helyi önkormányzatokban. Pártunk a törvényhozás teljes vertikumában jelen van. Pártunknak több mint 2,2 millió tagja és mintegy 900 ezer támogatója van, országszerte mintegy 90 ezer alapszervezetünk működik” – idézi Dmitrij Medvegyev szavait az MTI.

Az előrejelzések Putyin győzelmét jelzik a 2018. évi választáson, így várhatóan megkezdheti negyedik hatéves elnöki megbízatását is. A Medvegyev által hangoztatott „végső győzelem” kifejezés arra is utalhat, hogy az államfő belátható időn belül nem távozik posztjáról – 2018-as megválasztása után Putyin jogszerűen akár 2030-ig újraválasztható marad, az alkotmány ugyanis egy elnök háromszori újraválasztását engedi meg.

Vlagyimir Putyin 2000 óta vezeti Oroszországot, és az alkotmányos szabályozás miatt csak egy rövid időszakra, 2008 és 2012 között távozott az elnökségből; helyét addig is a hozzá hű Medvegyev vette át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.