Washingtoni szankciók két észak-koreai fejlesztési vezetővel szemben

A pénzügyi tárca szerint Kim Dzsongszik és Ri Pjongcsol ballisztikus rakéták fejlesztésében vesz részt.

MTI
2017. 12. 26. 20:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca szerint Kim Dzsongszik és Ri Pjongcsol ballisztikus rakéták fejlesztésében vesz részt. A szankciók értelmében befagyasztották Kim és Ri egyesült államokbeli vagyonát, illetve tranzakciós tiltólistára tették őket.

Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter elmondta: a döntéssel tovább fokozzák a nyomást a phenjani vezetésen, amelyet így kívánnak eltántorítani atom- és rakétaprogramja folytatásától. Phenjan saját állítása szerint atomtöltettel felszerelhető fegyvereivel képes elérni az Egyesült Államok teljes területét.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa pénteken egyhangúlag újabb büntetőintézkedéseket szavazott meg Észak-Koreával szemben. Ezek értelmében 90 százalékkal csökkenteni kell a nyersolaj és a finomítottkőolaj-termékek Észak-Koreába irányuló exportját. A határozatban egyúttal felszólították az észak-koreai vendégmunkásokat foglalkoztató országokat, hogy tizenkét hónapon belül küldjék haza valamennyiüket.

Phenjan szerint a legújabb szankciók háborús cselekménnyel érnek fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.