Zarándokokat szállító busz karambolozott a Fülöp-szigeteken

Húsz ember meghalt, és kilencen megsérültek.

MN
2017. 12. 25. 7:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsonyi misére zarándokokat szállító kis busz (dzsipni) ütközött egy autóbusszal hétfőn a Fülöp-szigetek északi részén. A balesetben húszan meghaltak, és kilencen megsérültek – írja a CNN.

A baleset a Fülöp-szigetek fővárosától, Manilától mintegy 200 kilométerre északra, Agoo városában helyi idő szerint hétfő hajnalban történt. A szerencsétlenül járt Isuzu SUV dzsipni típusú kisbuszon 29-en utaztak, közülük húszan meghaltak. A másik járműben egy ember sérült meg – közölte Jason Falao, a város egyik magas rangú rendőrtisztje.

A kisbusz egy népszerű zarándokhelyre tartott, az ország északi részén található Pangasinan tartománybeli manaoagi Miasszonyunk katolikus templomba.

A dzsipni típusú busz egyébként nagyon népszerű közlekedési eszköz a Fülöp-szigeteken.

Az ázsiai országban gyakoriak a közúti tragédiák az elavult járművek, a közúti jelzések hiánya, a közlekedési szabályok semmibevétele és az elővigyázatlan vezetők miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.