A finneknek vodkát, Kaliforniának füvet hozott az új év

Seattle pedig cukoradóval küzd az elhízás ellen. Újévi jogszabályváltozások a világ körül.

MN
2018. 01. 01. 10:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Finnországban visszakerül a tömény szesz a boltok polcaira, Seattle pedig cukoradóval küzd az elhízás ellen. Mindeközben a kaliforniaiak újév napjától vehetnek marihuánát rekreációs célokra – írja összeállításában a The Guardian.

Szintén idei újdonság, hogy az Egyesült Arab Emirátusokban és Szaúd-Arábiában több adót kell fizetni, Svájcban viszont kevesebbet.

Európában a gáz- és fatüzelésű kandallóknak szigorúbb károsanyag-kibocsátási és energiahatékonysági szabályoknak kell megfelelniük, nyílt lánggal működő változatokat pedig már nem árulhatnak többet a boltok.

Oroszországban az online üzenetküldőt működtető szolgáltatóknak ellenőrizniük kell felhasználóik személyazonosságát. Az erre vonatkozó törvény azt írja elő, hogy a csetalkalmazások a telefonszám regisztrációját követően használhatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.