A rendőrség szerint meggyilkolták a milliárdost és a feleségét

A torontói rendőrség közölte, végeztek a kanadai Barry Shermannal és feleségével, Honey-val. Még senki ellen nem emeltek vádat.

MTI
2018. 01. 26. 18:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az üggyel kapcsolatban Susan Gomes rendőrtisztet idézi az MTI, aki közölte, hogy a nyomozók hat heti vizsgálat után jutottak erre a következtetésre. 

A 75 éves Barry Shermant és 70 éves feleségét december 15-én holtan találta torontói otthonukban egy ingatlanügynök. Mindketten a medencéjük szélén lévő korláton voltak felakasztva. A rendőrség akkori közleménye szerint nem találtak a házban erőszakos behatolásra utaló nyomokat, az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat pedig megállapította, hogy mindketten fojtás következtében haltak meg. A rendőrség akkor senkit sem gyanúsított. A hatóságok arra kérték a polgárokat, hogy lépjenek velük kapcsolatba, amennyiben bármit is tudnak az esetről.

Shermanék rejtélyes halála első számú hír volt a kanadai sajtóban. Több lap olyan rendőrségi feltételezésről írt, hogy Barry Sherman meggyilkolta a feleségét, majd felakasztotta magát. A négy gyerekük azonban közleményben bírálta az effajta találgatásokat, és felelőtlenségnek nevezte azt, hogy a rendőrség berkeiből olyan feltevések szivárogtak ki, amelyekben sem a családtagok, sem a barátok és a kollégák sem hisznek. Alapos, hatékony és objektív nyomozásra szólították fel a rendőrséget.

Sherman 1974-ben alapította az Apotex gyógyszergyártó céget, amely jelenleg a világ hetedik legnagyobb, generikus gyógyszereket gyártó vállalata, és egyben a legnagyobb kanadai tulajdonú gyógyszeripari cég, amely évenként kétmilliárd kanadai dollárt (több mint 400 milliárd forint) meghaladó összegben értékesíti termékeit. Barry Sherman öt éve, hetvenévesen mondott le a vállalat vezérigazgatói posztjáról. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.