Abbász: az évszázad arculcsapása volt Trump döntése

Trump szégyellheti magát! – fakadt ki a palesztin vezető.

MTI
2018. 01. 14. 21:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Trump egy Twitter-üzenettel lesöpörte Jeruzsálem kérdését az asztalról” – jelentette ki Abbász. Hozzátette: nem fogják elfogadni az ajánlatot, hogy Jeruzsálem Abu-Dísz nevű elővárosa legyen a jövőbeli palesztin állam fővárosa. A palesztin elnök ezzel megerősítette a korábbi híreket, amelyek szerint amerikai tisztségviselők Abu-Díszt ajánlották fel fővárosnak a palesztinoknak.

Abbász a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PLO) kétnapos tanácskozásának megnyitóján beszélt Rámalláhban. A szervezet ülésén megvitatják az amerikai döntéssel szemben követendő palesztin stratégiát. Abbász szerint Trump „szégyellheti magát” azon kijelentése miatt, hogy a palesztinok nem hajlandók tárgyalni. A palesztin elnök hangsúlyozta, továbbra is elkötelezettek a tárgyalások mellett, de ha a Fehér Ház igazságtalan javaslatot tesz, azt el fogják utasítani.

Donald Trump december 6-án jelentette be, hogy Jeruzsálemet tekinti Izrael fővárosának, és oda fogja költöztetni az amerikai nagykövetséget Tel-Avivból. A palesztinok szerint a döntéssel Trump lerombolta az Egyesült Államok hitelességét, és Abbász leszögezte: Washington nem közvetíthet többé az izraeli–palesztin békefolyamatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.