Az RMDSZ bizalmat szavaz az új román kormánynak

A kormányprogram nem változott, így az RMDSZ-nek nincs oka felülbírálni, hogy korábban megszavazta azt.

MN
2018. 01. 29. 13:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megszavazza a Viorica Dancila vezette új román kormány beiktatását – jelentette be Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke hétfőn. A politikus elmondása szerint pártja várja, hogy milyen változásokat hoz az új kormány hivatalba lépése. A magyar szövetség közvetlenül a hétfő délutánra tervezett bizalmi szavazás előtt hozta meg döntését, miután a parlament szakbizottságai meghallgatták a miniszterjelölteket.

Kelemen Hunor rámutatott: a kormányprogram gyakorlatilag nem változott, így az RMDSZ-nek, amely már két alkalommal megszavazta azt, nincs oka felülbírálni korábbi döntését. Megjegyezte: a kormányt alkotó PSD-ALDE szociálliberális koalíciónak az RMDSZ nélkül is legalább tíz szavazatnyi többsége van, a jobbközép ellenzék pedig nem is tett javaslatot kormányfőjelöltre. A Dancila-kormány hétfőn délután jelentkezik bizalmi szavazásra a kétkamarás román parlament együttes ülésén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.