Dél-koreai hadsereg: Nincs jele, hogy Phenjan újabb rakétakísérletre készülne

Minden fejleményt szorosan figyelemmel követnek – szögezték le.

MTI
2018. 01. 04. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nincs olyan tevékenység, amely arra engedne következtetni, hogy Észak-Korea újabb rakétaprovokációra készülne a közeljövőben” – jelentette ki egy sajtótájékoztatón a dél-koreai vezérkari főnökök bizottságának szóvivője, Ro Dzse Cson. Hozzátette, hogy Dél-Korea és az Egyesült Államok minden fejleményt szorosan figyelemmel követ.

A CBS News amerikai hírtelevízió a héten arról számolt be, hogy Észak-Korea „rakétákkal kapcsolatos tevékenységeket folytat” a múlt novemberi interkontinentális ballisztikus rakétatesztjének helyszínén. A CBS amerikai tisztségviselőket is idézett, akik azt állították, hogy újabb rakétakísérletre lehet számítani Phenjan részéről az elkövetkezendő 1-2 hétben.

Hasonló értesüléseket közölt szerdán Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete a világszervezet székhelyén, New Yorkban. Kijelentette azonban azt is, hogy Washington kész további szankciókra Észak-Korea ellen, ha Phenjan újabb rakétakísérletet hajtana végre.

Ezt megelőzően Kim Dzsongun észak-koreai vezető hétfőn bejelentette, hogy „kész a párbeszédre Dél-Koreával”. Szöul kedden üdvözölte az észak-koreai vezető készségét és a két ország közötti határon tartandó, magas szintű tárgyalásokat javasolt a jövő hétre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.