Deutsch: Az EP bizottsága politikai nyomást akar gyakorolni Magyarországra

Az EP költségvetési bizottsága azt javasolta, hogy az Európai Számvevőszék vizsgálja Magyarországot.

MTI
2018. 01. 29. 19:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz eloszlatni azt a gyanút, hogy az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága által javasolt újabb vizsgálat abba a politikai nyomásgyakorlási logikába illeszkedik, amely szerint újabb és újabb jelentésekkel próbálják rábírni Magyarországot a migrációs politikával kapcsolatban képviselt álláspontjának megváltoztatására – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője Brüsszelben hétfőn, az Európai Parlament szakbizottságának ülését követően.

A képviselő elmondta, a tényfeltáró szakbizottság 2017. szeptember 18. és 20. közötti magyarországi látogatásról szóló jelentés arra tesz javaslatot, hogy az Európai Számvevőszék országspecifikus vizsgálat keretében foglalkozzon Magyarországgal.

– Magyarországnak nincs takargatnivalója, minden vizsgálatra nyitott, ugyanakkor a gyanú elkerülése érdekében egységes szempontrendszer alapján mind a 28 uniós tagországot vizsgálni kellene – jelentette ki Deutsch Tamás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.