Ellopták a világ legdrágább vodkáját

A palack elkészítéséhez három-három kiló aranyat és ezüstöt használtak föl.

MN
2018. 01. 03. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legdrágább, mintegy 1,1 millió eurót (340 millió forintot) érő üveg vodkáját lopták el egy koppenhágai gyűjteményből – jelentette a The Local.dk hírportál. A drága italt a dán főváros Vesterbro negyedéből, a Café 33 nevű szórakozóhelytől emelték el kedden hajnalban.

A bár tulajdonosa, Brian Ingberg szerint a Russo Baltique márkájú vodka unikum a világon. Értékét nyolcmillió koronára becsüli, ám valójában maga az üveg képezi az igazi értéket, mivel három-három kiló aranyat és ezüstöt használtak föl az elkészítéséhez. Ráadásul egy 1912-es Monte Carlo-i raliautó bőrbevonatát is felhasználták az üveg díszítéséhez.

A Café 33 tulajdonosa az üveget Oroszországból kölcsönözte egy Dartz Motorz Company elnevezésű, lettországi székhelyű cégtől, amely a világ legdrágább vodkáit és páncélozott személyautóit gyártja. A különleges szeszesital a rablás előtt hat hónapig volt Brian Ingberg 1200 üvegpalackból álló vodkagyűjteményének része.

A lopást jelentették a koppenhágai rendőrségnek. – A biztonsági kamera felvétele szerint két maszkos, baseballsapkát viselő férfi lehetett a tettes – mondta a bártulajdonos. Brian Ingberg szerint a rablók rendelkeztek a bár kulcsával, az alagsorban lévő vodkamúzeum ajtaját pedig betörték. Kizárólag a Russo Baltique vodkát vitték magukkal, holott bármelyik másik darabját is ellophatták volna a gyűjteménynek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.