Elpusztult a berlini állatpark 26 napos jegesmedvebocsa

A jegesmedvéknél 50 százalék annak az esélye, hogy az újszülött nem marad életben.

MTI
2018. 01. 02. 16:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonhat napos korában elpusztult a berlini Tierpark jegesmedvebocsa. Az állatgondozók még újév napján is megfigyelték, amint szopik anyja emlőjéből, és úgy vélték, hogy a december elején született kölyök egészséges. Élettelen testét kedden reggel vették észre a megfigyelőkamerákon keresztül.

„Tudjuk, hogy a kölyök elpusztulásának az esélye igen nagy életének első heteiben, ennek ellenére elkedvetlenített minket halála, szomorúak vagyunk” – mondta kedden Florian Sicks, a jegesmedve gondozója. A jegesmedvéknél 50 százalék annak az esélye, hogy az újszülött nem marad életben.

Andreas Knieriem, az állatpark igazgatója hozzátette, hogy végignézik és elemzik a kamerák felvételeit, és várják a kórbonctani vizsgálat eredményét, amelyet a leibnizi vadállatkutató központ szakemberei fognak elvégezni.

A Tierpark Tonja nevű nyolcéves nősténye december elején két utódot hozott a világra, az egyik azonban élettelenül született, az anyaállat minden bizonnyal felfalta, mert a kamerák képein nem látták a gondozók a tetemét.

Tonja előzőleg 2016 novemberében hozott utódot a világra, akkor is ikreket. A két bocs jelentette 22 év után az első jegesmedve-szaporulatot a német főváros keleti felében lévő állatkertben. Az egyik kölyök akkor is elpusztult, a másik, amely a közönségtől a Fritz nevet kapta, négy hónaposan, váratlanul múlt.

Berlin leghíresebb jegesmedvéjének a mai napig Knut számít. A nyugat-berlini állatkertben 2007-ben született állatot valóságos kultusz övezte, 2011-ben betegség miatt bekövetkezett hirtelen kimúlása megdöbbentette a világot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.