Észak-Korea a téli olimpia előtt egy nappal rakétákkal riogatna

A parádéval Phenjan elrettenteni igyekszik az amerikaiakat.

MN
2018. 01. 31. 10:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Korea azt tervezi, hogy a február 9-én induló, Dél-Koreában rendezendő téli olimpia előtt egy nappal rakétákkal parádézna – írja a CNN. A körülbelül száz nagy hatótávolságú rakéta felvonultatása források szerint arra szolgál, hogy elrettentsék az amerikaiakat. A szóban forgó Hwasong–15 típusú rakétát először november végén tesztelték. A terv kapcsán Donald Trump évértékelő beszédében ítélte el a phenjani vezetést, illetve továbbra is kiállt a határozott nyomásgyakorlás mellett Észak-Korea megfékezése érdekében.

Mivel lehetséges újabb rakétateszt is a diktatúrában, az amerikai elnök ismét a katonai erő bevetésének esélyét említette. A két Korea közötti enyhülés nem meglepő módon átmenetinek tűnik, egy közös kulturális programot hétfőn már le is mondtak, illetve a CNN forrásai szerint további tervezett eseményeket is törölhetnek.

Az észak-koreai állami média az utóbbi napokban fokozta az Egyesült Államok ellen irányuló retorikáját, és súlyos következményeket emlegetett a sportrendezvény után folytatódó amerikai–dél-koreai hadgyakorlatok miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.