Felmondott az FBI igazgatóhelyettese

Andrew McCabe-et a múlt héten gyanúsította meg politikai részrehajlással Donald Trump.

Földi Bence
2018. 01. 29. 18:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felmondott az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatóhelyettese, Andrew McCabe – írja a BBC amerikai hírekre hivatkozva. A múlt héten éppen őt gyanúsította meg Donald Trump amerikai elnök politikai részrehajlással, az ovális irodában állítólag arra is rákérdezett, McCabe kire szavazott. Úgy tudni, ez felháborította McCabe-et, feltehetőleg ezért is mondott fel.

Andrew McCabe rövid ideig vezette is az FBI-t azt követően, hogy az elnökválasztási kampányba való állítólagos orosz beavatkozás vizsgálata kapcsán Trump kirúgta a szervezet akkori vezetőjét, James Comey-t. Ügyvivőként McCabe került a helyére tavaly májusban, egészen augusztusig vezette az FBI-t, amikor kinevezték Christopher Wrayt a szervezet élére.

Trump ebben az átmeneti időszakban „Comey-barátnak” is nevezte McCabe-et, aki az elnökválasztás demokrata jelöltje, Hillary Clinton e-mail-botrányát is vizsgálta. Trump felemlegette, hogy McCabe felesége, Jill McCabe demokrata színekben indult szenátusi székért Virginiában, kampányához 700 ezer dollárnyi támogatást kapott Hillary Clintontól.

Donald Trump elnöknek nincs köze McCabe távozásához – közölte szokásos napi sajtóértekezletén Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője. Hozzátette: az elnök bizalma változatlan az FBI jelenlegi igazgatója, Christopher Wray iránt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.