Hatszáz kilométert taxizott egy részeg norvég, majd nem akart fizetni

Koppenhágában szállt a kocsiba, és Oslo külvárosába vitette magát. A számla félmillió forintnál is több volt.

MN
2018. 01. 01. 12:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igencsak meglepődhetett az a koppenhágai taxis, akinek autójába szilveszter este egy részeg norvég férfi ült be, majd megadta a címet: Abildsőbe, Oslo külvárosába akart menni. A taxis el is indult, az Oresund hídon át, Svédországon keresztül 600 kilométert vezetett, hogy hazavigye a részeg utasát. Mikor azonban kiderült, hogy a taxióra 18  ezer norvég koronának (567 ezer forintnak) megfelelő összeget mutat, az utas nem volt hajlandó fizetni, csak faképnél hagyta a sofőrt.

A taxis értesítette az oslói rendőrséget. A rendőrök elérték a 40 éves férfit, aki ekkor már a saját ágyában aludt. A rendőrök figyelmeztetésére a férfi megígérte, hogy később kifizeti a viteldíjat. A dán taxis viszont akkor már három órája állt a háza előtt, és – hogy ha lehet, még rosszabbul induljon neki a 2018-as év – lemerült az akkumulátora, így el kellett vontatni az autóját.

Az esetről beszámoló NRK norvég közszolgálati tévé honlapja szerint egyébként ez nem az első ilyen eset, már többször is megesett, hogy ittas utasok ilyen nagy taxiszámlát csináltak a nagyvonalú utazgatással. A hatóságok a sofőröknek azt ajánlják, ilyen esetben kérjék el előre a pénzt vagy az utas hitelkártyáját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.