Izraeli katonák lőttek le egy palesztin fiatalt Ciszjordániában

Miután Donald Trump Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosának, már 14 palesztin vesztette életét összetűzésekben.

MTI
2018. 01. 03. 13:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izraeli katonák lelőttek egy 17 éves palesztin fiút szerdán egy Ramallah közelében történt összetűzés során – közölte a palesztin egészségügyi minisztérium. Az incidens a ciszjordániai Deir Nizam faluban történt, Ramallahtól északra.

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője megerősítette, hogy Deir Nizamban lázongás tört ki, amelyben több tucat palesztin vett részt. A katonák a csetepaté során valóban az egyik palesztin irányába adtak le lövéseket, de a szóvivő arról nem beszélt, hogy az illető meghalt-e az incidensben. Az ügyben vizsgálatot indítottak – tette hozzá.

Azóta, hogy december 6-án Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának, érezhetően erősödött a feszültség a térségben. A washingtoni bejelentés óta 14 palesztin vesztette életét izraeliekkel való összetűzésekben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.