Leállt a határvédelmi számítógépes rendszer egy időre néhány amerikai reptéren

A leállás mintegy két órán keresztül tartott, állítólag nem hackertámadás történt.

MTI
2018. 01. 02. 7:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő este átmenetileg leállt egyes amerikai repülőtereken a vám- és határvédelmi pultok számítógépes rendszere. A leállás mintegy két órán keresztül tartott és az Egyesült Államok több nemzetközi repterét érintette. Így például a New Yorkban lévő John F. Kennedy (JFK) repülőteret, az atlantai Jackson nemzetközi repülőteret, a Washington államban lévő Seattle, a floridai Miami vagy a coloradói Denver nemzetközi légikikötőjét.

Az amerikai repülésbiztonsági hivatal, valamint a vám- és határőrség (CBP) közölte, hogy nem hackertámadás történt. Részletes magyarázatot nem adtak a leállásra, de szakértők azt valószínűsítik, hogy a rendszer frissítésekor fordulhatott elő technikai hiba. „Az Egyesült Államok vám- és határőrségének megvolt a hozzáférése a nemzetbiztonsági szempontból fontos adatbázishoz, és az utasokat a nemzetbiztonsági előírásoknak megfelelően ellenőriztük” – fogalmazott közleményében a CBP.

A rendszer mintegy két óra elteltével ismét működött, és a forgalom, illetve az utasok beutaztatása zavartalan volt. Amerikai sajtójelentések arra emlékeztettek, hogy hasonló számítógépes leállás tavaly is történt egyes amerikai repülőtereken.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.