Rekordmennyiségű kokaint foglaltak le Antwerpenben

Majdnem hét tonnát találtak egy banánszállítmányt tartalmazó konténerben.

MTI
2018. 01. 03. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordnak számító, majdnem hét tonna kokaint foglaltak le a belga és a holland vámhatóság emberei egy, az észak-belgiumi Antwerpen kikötőjébe érkező banánszállítmányt tartalmazó konténerben a tavalyi év végén – közölte Florence Angelici, a belga vámhatóság szóvivője szerdán.

A szóvivő elmondta, a december 30-án talált kábítószert – amely az antwerpeni kikötőben éves szinten lefoglalt kokainmennyiség negyedét teszi ki –, valószínűleg Hollandiába szánták. Hozzátett, a hatóságok nyomozást indítottak, hogy kiderítsék, honnan származik a drog. A lefoglalt szállítmány értékét nem közölték.

Belgium legnagyobb kikötője a trópusi gyümölcsök mellett a Dél-Amerikából, főként Kolumbiából, Brazíliából és Ecuadorból érkező kokainszállítmányok érkezési helye. Antwerpenben 2016-ban összesen 30, 2017-ben rekordnak számító, mintegy 38 tonna kokaint foglaltak le a belga hatóságok – ecsetele a szóvivő.

Szeptemberben az antwerpeni rendőrség a kikötővárosban erősödő drogkereskedelemre hívta fel a figyelmet, ugyanis a dílerek párhuzamos gazdaságot létrehozva soha nem látott mértékben növelik a korrupciót.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.